Services

Kick Off

Taking a Graphic identity into space!

In collaboration with : A.D.O. Atelier des Ouates, REMARQ

Translating brand identity into visual space for Berney Associés kick-Off event conference. 

Translating Brand Identity into Visual Space

In 2022, the kick-off event of Berney Associés, under the premise of “company culture,” was hosted at the Salle Modulable de la Nouvelle Comédie de Genève, in its new building at the heart of Geneva.  

For this event, we conceived a scenography based on the corporate identity colors of B.A but gave it a twist. We used blue, red, and white in a gradient printed on the floor stage of 25m2. On it, we displayed three colored cubes to seat the round table speakers and a lectern for the individual interventions.  

At the entrance of the theater, we placed reusable information panels with the same gradient and the words kick-Off. And finally, to expand B.A Identity in space, we covered the existing vertical lights placed in the space with a translucid linear gradient. The lights shined with the colors of Berney Associés, producing a discrete but welcoming effect. 

The Context

Berney Associés is one of the most notable fiduciaries from Geneva, with an office in Lausanne, Fribourg, and Sion. At every beginning of the academic year, B.A celebrates a kick-off for their employees, inviting inspiring personalities and introducing their staff to the goals and spirit of the year.  

Services

Times to Watches

Red from the ground up

In collaboration with Gabriel Abergel, Carla Marceau, A.D.O. Atelier des Ouates, REMARQ

An immersive red stand, using photogrammetry technique, highlighting creativity and the need for new voices in the watchmaking industry. 

An Immersive stand

We designed an immersive fair stand to highlight the creativity of the La Haute Ecole d’Art et Design de Genève (HEAD) students in watch making, and the need for new voices and professionals in the sector. The stand hosted the creation of 10 graduates with a great variety of aesthetics and concepts.  

The concept our scenography in collaboration with Gabriel Abergel and Carla Marceau is based on Photogrammetry, a technique which scans objects to create 3d virtual images with a cloud of dots.  

Inspired by the visual of the scanning process, we created different patterns of mesh throughout the space of the stand. The pattern was printed on a gradient red walls and floor, as well as different display structures that followed the printed pattern on the surfaces. And, at the top of each structure, there was a backlit engraved mirror with the mesh inspired pattern.  

To create a full immersive stand, the space also showcased videos of the watches exhibited on our stand. The different watches were rendered using the photogrammetry technique, designed by Gabriel Abergel and Carla Marceau. 

The Context

Time to Watches is an event that took place in Le Cube, Geneva, the polyvalent space of La Haute Ecole d’Art et Design de Genève (HEAD) during the “Watches of Wonder” annual watch Festival.

Forty brands presented their creations and debated with other professionals on the future of watch making. Graduates from the BA and MA in accessories design and watchmaking from HEAD—Genève had their spots at the fair. The school invited Trojans Collective to create their stand.

Photos : Guillaume Collignon HEAD—Genève

Video Design by Gabriel Abergel and Carla Marceau

Services

The Woven House

A sustainable exhibition pavilion in Thailand
In collaboration with: Ab Rogers Design

The Woven House was a bamboo pavilion at the Wonderfruit Festival in Thailand. A vibrant pavilion highlighting the importance of invisible labor in a colorful and geometric, sustainable structure.

The Woven House was a vibrant installation that celebrated the importance of invisible labor in a colorful and geometric pavilion. We were inspired by the “Nimble Fingers”: women from South Asia who are recruited by various industries for their agility, patience, and labor-intensive assembly work.

The Brief

Our idea was to highlight craftsmanship and traditions by scaling up the technique from fabric to space. Woven’s House bamboo pavilion had to follow the ethical and ecological approach of an ephemeral architecture that would last over the years. However, without damaging the landscape of the fields, and be easy to build and unbuild.  

The Bamboo Pavilion

The structure was made of two rectangular bodies, one inside of the other, from which we only see the edges. It was drawn by regional bamboo strips of different sizes and assembled with local techniques.  

The bamboo defined a frame that we filled with pieces of cotton rope attached to the top and bottom of the Pavilion. Therefore, using tension and material to build temporary walls. As well, the woven cord was dyed in vibrant colors by a company in the area. Later assembled following a colored pattern of violet, yellow, red, and blue mixed with the natural undyed white rope.

The Context

Wonderfruit is an annual gathering that explores wonder through art, culture, music, and nature at The Fields, Siam Country Club, outside Pattaya in the Chonburi Province. Through this event, they encourage, develop and innovate creative solutions for sustainable living. Their aim is to bring together a global community to celebrate them.   

With this ethos in mind, in 2019, the festival launched a design contest with their collaborators Ab Rogers, a London-based design studio. The open call was for a “Super green, super lean, super clean” exhibition pavilion, won by the Woven House.